Carnavalskleding 2017

We schrijven juli 2016 en is het dan misschien niet wat al te vroeg om al bezig te zijn met carnavalskleding 2017? Zeker niet en de rasechte carnavalsvierder kijkt nu alweer naar het carnaval van volgend jaar uit. Maar het blijft niet alleen bij uitkijken naar. Een beetje carnavalsvierder start vaak al meer dan een half jaar van tevoren met de voorbereidingen op dit feest.

Eén van de zaken die een grondige voorbereiding nodig heeft is de carnavalskleding. Je wilt er toch immers leuk, goed en origineel uitzien? Net zoals op elk ander gebied zijn er ook op het gebied van carnavalskleding wel de nodige trends te bespeuren. De verwachtingen voor het carnavalsseizoen van 2017 zijn hooggespannen en het lijkt erop dat dit volksfeest populairder is dan ooit. Om je vast een idee te geven welke outfits en kostuums op veel aandacht kunnen rekenen hierbij een eerste preview op wat hip en hot zal zijn tijdens carnaval 2017.

De duo-pakken:

Carnaval vier je vrijwel nooit in je eentje, maar altijd samen met vrienden en/of familie. Tijdens het komende carnaval zullen we veel mensen in zogenaamde “duo-pakken” spotten. Denk hierbij aan Asterix en Obelix, Peppi en Kokkie, maar ook aan agent en boef. Vorm met jouw vriend of vriendin een duo en het is zeker dat je volop in de spotlights zal staan. Met vier vrienden als de Daltons uit Lucky Luke voor de dag komen is een voorbeeld van als groep verkleed gaan. Want ook dit zullen we zeker meer gaan zien dan verleden jaar.

Steampunk:

Wel eens gehoord van steampunk? De kans is groot van niet, maar dit beloofd wel een echte trend te worden. Steampunk is eigenlijk een combinatie van thema’s die je verwerkt in jouw carnavalskarakter en daarmee dus in jouw carnavalsoutfit. Een typisch voorbeeld van steampunk is de combinatie van een karakter uit de geschiedenis met daarover heen gegoten een vleugje romantiek. Zie hier de stoere en toch stijlvolle en charmante piraat….

Actuele thema’s:

Carnaval is bij uitstek geschikt om de actualiteit op ludieke wijze op de hak te nemen. Wij voorspellen voor het komende seizoen in elk geval een hoog Brits “Brexit-gehalte”. Het enige wat je moet doen om aan dit thema te voldoen is het nieuws volgen. Dit hoeft zeker niet alleen het landelijke of wereldnieuws te zijn. Carnaval wordt ook zeer lokaal gevierd, dus een regionaal of lokaal thema kan ook heel goed passen. Uiteraard pas je jouw carnavalskleding aan het gekozen thema aan, want anders schiet het zijn doel voorbij.

Sprookjes en filmkarakters:

De trend op het gebied van carnavalskleding voor kinderen is redelijk stabiel. Sprookjesfiguren, prinsessen en ridders doen het elk jaar erg goed. Filmkarakters doen het daarnaast ook erg goed en de verwachting is dat we ook in 2017 weer regelmatig een Olaf de Sneeuwman of een Elsa uit Frozen tegen het lijf zullen lopen.

We hopen je met deze preview voor het komende carnavalsseizoen een paar bruikbare tips aan de hand te hebben gedaan. Natuurlijk heb je nog even de tijd om er over na te denken, maar voor je het weet is het alweer zover. Wacht dus niet te lang met het kopen van jouw carnavalskleding 2017!

Top